Het Oisterwijks Kamerkoor

Het Oisterwijks Kamerkoor staat bekend om haar bijzondere en zeer gevarieerde repertoirekeuze. Het overgrote deel van dit repertoire, dat een doorkijk biedt in de hele muziekgeschiedenis (van renaissance tot hedendaags), wordt a capella gezongen. Op deze manier komt de menselijke stem misschien wel het best tot zijn recht. Regelmatig werken wij ook met solisten en instrumentalisten samen, of geven wij concerten in samenwerking met een ander koor.

Tijdens de wekelijkse repetities wordt op plezierige en intensieve wijze gewerkt aan stemvorming, gehoortraining, koorklank, stijlbesef en theoretische scholing.

Het OKK geeft regelmatig concerten in de regio Midden-Brabant. Zo werden eerder o.a. de volgende werken ten gehore gebracht: het zesstemmige Magnificat van Claudio Monteverdi, het tien-stemmig Stabat Mater van Domenico Scarlatti, het Requiem van Maurice Duruflé, De Trein naar Sobibor van Mathieu Dijker, waarbij het concert vooraf werd gegaan door een indrukwekkende lezing door Jules Schelvis. Op 8 en 9 november 2014 presenteerde het OKK zes wereldpremières van Brabantse componisten. In het najaar van 2016 namen wij deel aan een project waarin wij met zeven andere koren samen het bijzondere werk Spem in alium voor veertig stemmen van Thomas Tallis (1505-1585) ten gehore brachten.

Het Oisterwijks Kamerkoor is lid van de KBZON, de Koninklijke Bond voor Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland.