Het Oisterwijks Kamerkoor

Het Oisterwijks Kamerkoor staat bekend om haar bijzondere en zeer gevarieerde repertoirekeuze. Het overgrote deel van dit repertoire, dat een doorkijk biedt in de hele muziekgeschiedenis (van renaissance tot hedendaags), wordt a capella gezongen. Op deze manier komt de menselijke stem misschien wel het best tot zijn recht. Regelmatig werken wij ook met solisten en instrumentalisten samen, of geven wij concerten in samenwerking met een ander koor.

Tijdens de wekelijkse repetities wordt op plezierige en intensieve wijze gewerkt aan stemvorming, gehoortraining, koorklank, stijlbesef en theoretische scholing.

Het OKK geeft regelmatig concerten in de regio Midden-Brabant. Zo werden eerder o.a. de volgende werken ten gehore gebracht: het zesstemmige Magnificat van Claudio Monteverdi, het tien-stemmig Stabat Mater van Domenico Scarlatti, het Requiem van Maurice Duruflé, De Trein naar Sobibor van Mathieu Dijker, waarbij het concert vooraf werd gegaan door een indrukwekkende lezing door Jules Schelvis. Op 8 en 9 november 2014 presenteerde het OKK zes wereldpremières van Brabantse componisten. In het najaar van 2016 namen wij deel aan een project waarin wij met zeven andere koren samen het bijzondere werk Spem in alium voor veertig stemmen van Thomas Tallis (1505-1585) ten gehore brachten.

In 2017 vierden wij ons 25-jarig jubileum met onder meer een koorreis naar Trier en een feestelijk jubileumconcert met high tea.

In 2018 gaven we een concert in de prachtige Catharinakerk in Eindhoven in het kader van de concertreeks Muziek in de Cathrien.

Het Oisterwijks Kamerkoor is lid van de KBZON, de Koninklijke Bond voor Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland.

Een overzicht van ons repertoire vindt u hier

poster project klank-kleur-kunst
flyer okk-concert In 't lied dat klinkt