Welkom op de website van het Oisterwijks Kamerkoor

Het Oisterwijks Kamerkoor (OKK) staat bekend om haar bijzondere en zeer gevarieerde repertoirekeuze. Het overgrote deel van dit repertoire, dat een doorkijk biedt in de hele muziekgeschiedenis (van renaissance tot hedendaags), wordt a capella gezongen. Op deze manier komt de menselijke stem misschien wel het best tot zijn recht. Een enkele keer vraagt de muziek om meer en kiezen we voor een instrumentale begeleiding. Tijdens de wekelijkse repetities wordt op plezierige en intensieve wijze gewerkt aan stemvorming, gehoortraining, koorklank, stijlbesef en theoretische scholing.

Het OKK geeft regelmatig concerten in de regio. Zo werden eerder o.a. de volgende werken ten gehore gebracht: het zesstemmige Magnificat van Claudio Monteverdi, het 10-stemmig Stabat Mater van Domenico Scarlatti, het Requiem van Maurice Duruflé, De Trein naar Sobibor van Mathieu Dijker waarbij het concert werd vooraf gegaan door een indrukwekkende lezing van Jules Schelvis. Op 8 en 9 november 2014 presenteerde het OKK 6 wereldpremières van Brabantse componisten. Lees hier meer over dit bijzondere project waarin muziek en beeldende kunst elkaar ontmoetten. Het vermaarde werk Spem in alium voor 40 stemmen van Thomas Tallis (c1505-1585), werd in september/oktober 2016 maar liefst 4 keer uitgevoerd i.s.m. 7 andere koren. In de Grote kerk in Delft, de Sint Jan in Den Bosch en de Cartharinakerk in Eindhoven. In Sacramentskerk in Breda hebben we het prachtige motet ten gehore gebracht onder leiding van de alom gerespecteerde Engelse gastdirigent David Hill.

Dit jaar bestaat het OKK 25 jaar!
Het eerste jubileumconcert was op zondag 21
mei in de Joanneskerk in Oisterwijk. Op de fotopagina ziet u een kleine impressie van deze geslaagde dag en van onze concertreis naar Trier. Op 28 oktober was het tweede jubileumconcert in Cultureel Centrum Tiliander in Oisterwijk.

Klik hier voor de concertagenda en meer informatie.

Klik hier voor een interview met de dirigent en voorzitter

Volg ons ook op FaceBook

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de OKK concerten.

Nieuws:
Oisterwijks Kamerkoor uit 60 inzendingen genomineerd voor cultuurprijs

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de OKK concerten.

Als klare klanken klinken

in een helder kristallen glas
kun je jezelf verdrinken

Aanzwellingen van gevoel volmaakt